Woda owocowa z żurawiny otrzymywana jest przez odwadnianie owoców pod próżnią w niskiej temperaturze. Proces ten pozwala uzyskać natywną wodę owocową, czerpaną z serca owoców i stabilną zgodnie ze specyfikacją przemysłu kosmetycznego. Jest to woda komórkowa, inna niż hydrolat. Żurawina zawiera witaminy: A, C oraz z witaminy z grupy B, żelazo, wapń, magnez, fosfor i jod.
Oprócz tego żurawina bogata jest w błonnik, kwasy owocowe, węglowodany, antyocyjany, flawonoidy oraz taninę – związki, które nie tylko wpływają na prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu ale także poprawiają stan naszej skóry.
Woda owocowa z żurawiny sprawdza się w pielęgnacji skóry dojrzałej a także tej z problemami takimi jak trądzik czy cellulit. Ponadto flawonoidy maja korzystny wpływ na biosyntezę kolagenu i tym samym na poprawę napięcia i wyglądu skóry.
INCI:
Cranberry cellular water (100%)